zaawansowana »

Wybierz kompozytora

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Strona główna arr Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

Dokument wyjaśnia zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach sklepu internetowego firmy Nuteusz.


Gromadzenie danych osobowych

Podczas składania zamówienia i rejestracji konieczne jest podanie danych określających tożsamość użytkownika (imie i nazwisko oraz adres e-mail) a także danych niezbędnych do dokonania skutecznej dostawy zamawianych towarów (nazwisko i imię lub nazwa oraz pełen adres odbiorcy). Wypełnienie formularza rejestracyjnego możliwia użytkownikowi uzyskanie wglądu w status obecnego zamówienia oraz historię zakupów a także daje dostęp do dotyczących go danych w celu ich weryfikacji i modyfikacji. Podanie dodatkowych danych jest dobrowolne i służy jedynie do kontaktu z użytkownikiem w sprawach związanych ze złożonym zamówieniem.


Prawo do weryfikacji, modyfikacji i usunięcia danych osobowych

Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez użytkownika zezwolenia, regulaminu e-sklepu Nuteusz.pl oraz wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.). Zbiór zgromadzonych danych osobowych traktowany jest jako wydzielona baza danych, przechowywana na serwerze www.nuteusz.pl w specjalnej strefie bezpieczeństwa, zapewniającej właściwą ochronę. Każdemu użytkownikowi, który wypełnił formularz rejestracyjny zapewniamy dostęp do dotyczących go danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też usunięcia.


Zakres udostępniania informacji o użytkowniku

E-sklep Nuteusz.pl nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną, oddzielnie wyrażoną zgodą użytkownika. Firma Nuteusz może ujawnić współpracującym instytucjom ogólne zestawienia statystyczne dotyczące m.in. oglądalności serwisu, nie zawierające danych pozwalających na identyfikację poszczególnych użytkowników.


Kontakt

W przypadku pytań użytkowników dotyczących powyższej deklaracji ochrony prywatności, warunków korzystania z e-sklepu czy możliwości kontaktu z nami, prosimy o wysyłanie uwag na adres info@nuteusz.pl